Pica, kurią sudaro traški pluta, aromatingas padažas, pasirenkami ingredientai ir sūris, yra patiekalas, kuris skatina kūrybiškumą ir eksperimentus. Šio kulinarinio šedevro pagrindas yra tešla. Todėl labai svarbu, kad kaskart būtų pasirenkamas tinkamas picos pado receptas, kuris padėtų pagaminti nepriekaištingo skonio picą.
Klasikinė neapolietiška
Neapolietiškos picos tešla yra kertinis visos picos gamybos istorijos akmuo. Šiai tešlai, žinomai dėl plonos, minkštos plutos ir išpuoselėtų kraštų, reikia tik kelių ingredientų: daug baltymų turinčių miltų, vandens, druskos ir mielių. Ilgas fermentacijos procesas suteikia išskirtinį skonį ir sukuria tešlą, kuri puikiai dera su klasikinių neapolietiškų priedų, tokių kaip šviežia mocarela, San Marzano pomidorai ir bazilikai, paprastumu.
Niujorko stilius
Tiems, kurie trokšta storos picos, tinka Niujorko stiliaus picos tešla. Šioje tešloje yra šiek tiek daugiau mielių ir aliejaus nei neapolietiškoje tešloje, todėl jos pluta yra šiek tiek storesnė, bet vis dar plona. Tokia picos tešla yra elastinga ir pasižymi ypatingu skoniu. Užpilkite ją klasikiniu pomidorų padažu, mocarela ir mėgstamais priedais, kad pajustumėte autentišką niujorkietiško stiliaus picos skonį.
Viso grūdo miltai
Ieškantiems sveikesnės alternatyvos, pilno grūdo picos tešla yra puikus pasirinkimas. Į šią tešlą dedant viso grūdo miltų, picai suteikiama skaidulų ir maistingųjų medžiagų, kartu išlaikant puikų skonį. Ši tešla puikiai dera su daug daržovių, todėl pica bus sotesnė, bet kartu ir gerokai sveikesnė. Įdėkite alyvuogių aliejaus, šviežių pomidorų ir špinatų, kad rezultatas būtų nepriekaištingas.
Žiedinių kopūstų tešla
Norite angliavandenių turinčios picos? Tuomet rinkitės žiedinių kopūstų tešlą. Ši glitimo neturinti alternatyva, puikiai tinkanti tiems, kurie nori sumažinti angliavandenių suvartojimą arba į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, yra stebėtinai aromatinga ir traški. Iš tarkuotų žiedinių kopūstų, sūrio ir kiaušinių mišinio pagamintas auksinis ir tvirtas picos padas gali būti užpilamas jūsų mėgstamu padažu, sūriu ir priedais.
Alumi pagardinta tešla
Jei norite unikalaus skonio, išbandykite alaus pagrindu pagamintą picos tešlą. Alaus priedas suteikia tešlai gilumo ir sudėtingumo, o aluje esančios mielės – lengvą ir erdvią tekstūrą. Rinkitės alų, kurio skonis derėtų prie jūsų pasirenkamų priedų, pavyzdžiui, apynių IPA, jei norite stipraus skonio, arba šviesų lagerį, jei norite neutralesnio pagrindo.
Focaccia su žolelėmis
Perkelkite savo skonio receptorius į Italiją su žolelėmis pagardinta focaccia picos tešla. Pagal šį receptą alyvuogių aliejus ir šviežios žolelės įmaišomos tiesiai į tešlą ir suteikia jai kvapnumo ir pikantiškumo. Gautas picos padas yra nuostabus traškių kraštų ir minkštos vidinės dalies derinys, todėl puikiai tinka Viduržemio jūros regiono įkvėptiems priedams, tokiems kaip alyvuogės, artišokai ir feta.
Be glitimo
Gyvenimo būdą be glitimo galite pradėti su picos tešla, kuri pritaikyta tiems, kurių mityba yra pakankamai ribota. Naudojant glitimo neturinčių miltų, tokių kaip ryžių, migdolų ir tapijokos miltai, mišinį, ši tešla suteikia stebėtinai lengvą ir traškią plutelę. Užpilkite ją mėgstamu pomidorų padažu be glitimo, sūriu ir priedais, kad pica patiktų kiekvienam iš jūsų.
Pabaigai
Taigi, picų tešlos receptų pasaulis yra toks pat įvairus, kaip ir ingredientai, kuriais gardinamas šis daugelio mėgstamas patiekalas. Nesvarbu, ar mėgstate klasikinį neapolietiškos picos paprastumą, ar Niujorko picos skonį, ar ypatingą žiedinių kopūstų pado skonį, kiekvienas tešlos receptas pasižymi unikaliomis savybėmis. Eksperimentuokite su šiais receptais, pritaikykite ingredientus pagal savo skonį ir gaminkite nuostabaus skonio picas.
You must be logged in to post a comment.