Trečiadienis , 4 gruodžio 2024
Pagrindinis / Verslas / Trys beprotiškai skanių biskvitinių tortų receptai

Trys beprotiškai skanių biskvitinių tortų receptai

Biskvitinis tortas – tai lengvas desertas, kuris gaminamas iš kiaušinių baltymų, miltų, cukraus. Kartais naudojami dar ir kepimo milteliai. Biskvitinis tortas gali būti pagamintas iš vientiso biskvito, gali būti sluoksniuojamas įvairiais įdarais, želė sluoksniais. Biskvitinio torto istorija siekia renesansą ir manoma, kad biskvitas pirmiausia imtas gaminti Ispanijoje. Šiandien tai yra visame pasaulyje mėgstamas desertas. Pateikiame tris unikalius be galo skanių biskvitinių tortų receptus. Palepinkite tobulais saldumynais save arba pavaišinkite svečius.

Biskvitinis tortas su želė ir vaisiais

Šiam gaiviam biskvitiniam tortui reikės: 4 kiaušinių, stiklinės cukraus, šaukšto vanilinio cukraus, 400 gramų miltų, obuolių sulčių, jūsų mėgstamos želė, įvairių vaisių. Atskirkite kiaušinių baltymus ir į dubenį su baltymais suberkite abiejų rūšių cukrų. Baltymus su cukrumi plakite mikseriu arba rankiniu plaktuvu tol, kol cukrus ištirps. Galiausiai į masę po truputį pilkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Biskvito masė supilama į riebalais išteptą kepimo indą ir kepama ne daugiau kaip iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Paruoškite želė, į paruoštą masę suberkite pjaustytus vaisius. Atvėsintą biskvitą dėkite į tortui skirtą formą, apšlakstykite jį obuolių sultimis, tuomet ant viršaus pilkite želė ir neškite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tortą puoškite saldžia grietinėle, pjaustytais vaisiais ar šokolado drožlėmis.

Biskvitas su šokolado glaistu ir obuolių įdaru

Ingredientai: apie 200 gramų miltų, 4 kiaušiniai, 180 gramų sviesto, 4 šaukštai cukraus, 300 gramų obuolienės, 80 gramų šokolado. Kiaušinius įmuškite į gilų indą, supilkite cukrų ir viską labai gerai išplakite. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir pamažu berkite miltus. Masę maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Galų gale į miltų ir sviesto masę supilkite išplaktus kiaušinius su cukrumi. Viską kruopščiai permaišykite. Iš masės iškepkite kelis biskvitus. Tam naudokite kelias nedideles kepimo skardas arba kepkite biskvitus toje pačioje skardoje paeiliui. Vienam biskvitui iškepti turėtų pakakti 5 minučių. Atvėsusius biskvitus pertepkite su obuoliene. Patį torto viršų tolygiai apipilkite ištirpintu šokoladu. Jei šokolado turite nedaug, pilkite jį dekoratyviomis juostelėmis. Būtų gerai paruoštą tortą trumpam palikti vėsesnėje vietoje, kad šokoladas geriau sustingtų. Geriausia valgyti tortą po valandos, nes tuomet obuolienė šiek tiek įsigeria į biskvitą.

Klasikinis angliškas biskvitas „Viktorija“

Pasiruoškite šiuos ingredientus: 150 gramų sviesto, ¾ stiklinės cukraus, šaukštą vanilinio cukraus, 3 kiaušinius, 1,5 stiklinės miltų,  arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, žiupsnelį druskos, beveik pilną stiklinę aviečių uogienės. Ištirpinkite 100 gramų sviesto, supilkite į jį cukrų, gerai išmaišykite. Į masę įmuškite kiaušinius, vėl kruopščiai išmaišykite masę ir galiausiai ją gerai išplakite. Tuomet į šią masę pamažu berkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Pasiruoškite dvi vienodo dydžio skardas, kuriose kepsite biskvitą. Biskvitus kepkite iki 350° C įkaitintoje orkaitėje. Ištirpinkite inde sviesto likutį ir gerai išmaišykite jį su vaniliniu cukrumi. Ant pirmojo biskvito išliekite pusę sviesto kremo, tuomet dėkite aviečių uogienės ir vėl pilkite sviesto kremą. Galiausiai uždėkite ant viršaus antrąjį biskvitą. Valgykite sustingus sviestui.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Taip pat skaitykite

Kasos aparatai: kaip pasirinkti geriausią?

Vykdant verslą, susijusį su pardavimais, būtinas kokybiškas ir saugus kasos aparatas. Nuo to, kokie kasos ...