Penktadienis , rugpjūčio 23 2019
Pagrindinis / Gyvenimas / Restoranų ir kavinių ranga: kaip išsirinkti

Restoranų ir kavinių ranga: kaip išsirinkti

Nusprendėte atidaryti restoraną, kavinę ar barą? Tuomet profesionali įranga yra privalomas pirkinys, juk nuo įrangos kokybės ir funkcionalumo priklausys jūsų įstaigos sėkmė.

Verslui įtaką daro daug įvairių faktorių, o restoranų versle lemiamas, žinoma, yra maisto skonis ir įvairovė, dėl kurių lankytojas norės grįžti pas Jus vėl ir vėl. Kulinarinių šedevrų kūrimas ir paruošimo greitis priklauso ne tik nuo virėjo talentų ir įgūdžių, bet ir nuo įrangos, naudojamos virtuvėje. Todėl labai svarbu tinkamai ją pasirinkti.

Profesionali restoranų ir kavinių įranga stipriai skiriasi nuo tos, kurią mes naudojame namų virtuvėje. Pirmiausia, skiriasi gaminamas mastas ir naudojimo dažnis: net didžiausia šeima negamina taip daug ir taip dažnai, kaip mažiausias restoranas arba kavinė. Tai reiškia, kad profesionali įranga turi būti patvari, funkcionali ir labiau efektyvi.

Dar vienas svarbus faktorius – technikos naudojimo sąlygos. Dažniausiai maisto gaminimas vyksta esant aukštai temperatūrai ir padidėjusiai drėgmei, vadinasi, restoranų ir kavinių įranga turi būti pagaminta iš kokybiškų medžiagų, galinčių atlaikyti tokį krūvį.

Galiausiai, bet kokia įranga turi atitikti normas, taikomas viešojo maitinimo įstaigų įrangai.

Įrangą geriausia rinktis atsižvelgiant į šiuos kriterijus:

  • įstaigos dydis ir sėdimų vietų skaičius: jei įrangos efektyvumas bus per mažas, personalas nesusitvarkys su darbo krūviu, jei per didelis – mažės įstaigos rentabilumas;
  • virtuvės plotas: nuo jo priklauso parenkamas įrangos komplektas;
  • virtuvės formatas, valgiaraščio turinys: jei planuojate atidaryti kepyklą, jums reikės gerų krosnių, jei kavinę – kokybiškų kavos virimo aparatų ir t.t.

Šaldymo įranga yra būtina visoms viešojo maitinimo įstaigoms. Visą maistą reikia kažkur saugoti, o kai kuriuos patiekalus būtina atšaldyti prieš pateikiant. Pagrindiniai reikalavimai – galimybė išlaikyti vienodą temperatūrą, todėl šaldytuvas turi turėti galingą kompresorių. Reikia atkreipti dėmesį ir į talpumą.

Restoranų įranga

Visos viryklės, nepriklausomai nuo ruošiamo maisto pobūdžio, yra gaminamos iš nerūdijančio plieno. Įkaistantis paviršius būtinai turi turėti apsauginį sluoksnį, kurį galima valyti naudojant abrazyvines priemones. Geriausia, kad viryklės būtų tiek dujinės, tiek elektrinės.

Įvairūs maišytuvai, mėsos malimo mašinos, daržovių pjaustyklės tai technika, be kurios sunku išsiversti beveik visose virtuvėse. Ji turi būti higieniška, lengvai valoma ir pagaminta iš medžiagų, atsparių oksidacijai. Jei įstaiga didelė, patartina nuolat tikrinti mėsmalių būklę.

Jei Jūsų įstaigoje planuojama naudoti daugkartinius indus dideliais kiekiais, be indų plovimo mašinos bus sunku išsiversti. Tokios mašinos gali plauti ir sterilizuoti 700 lėkščių per valandą.

Profesionali įranga negali kainuoti pigiai. Ji turi didesnį našumą ir atitinka kokybės standartus ir sanitarines normas. Vieną kartą nusipirkę kokybišką įrangą, Jūs darote gerą investiciją į savo verslo ateitį. Ne pačios geriausios kokybės techniką reikės nuolat keisti ir remontuoti.

Taip pat skaitykite

koncero anonsas

Sveiki ir stiprūs nagai

Manikiūras bei pedikiūras – rankų ir kojų gydymas, kurio metu oda tampa švelnesnė, o nagai ...

Parašykite komentarą